Passie voor ontwerp engineering


 Producten op maat


Design en duurzaamheid


Een gat in de markt gezien? Een goed productidee? Innovatieve oplossingen nodig? 

Wij ontwerpen duurzame producten voor onze Klanten, zoals industriële behuizingen, professionele apparaten, voertuigen en meubels.
Samenwerken

Van idee

Naar 

succesproductie

TenCa is een technisch industrieel  ontwerpbureau gericht op productontwikkeling , productdesign en engineering. Wij ontwikkelen  in opdracht producten voor seriefabricage. Van idee, concept en het design tot en met de realisatie. Wij beschikken over een eigen prototype werkplaats. 

Binnen het proces van integrale productontwikkeling  zijn wij werkzaam in alle stadia;  van vooronderzoek,  conceptontwikkeling, product design, engineering, prototype bouw en productiebegeleiding

Met onze integrale aanpak van productontwikkeling, vertalen wij ideeën in succesvolle producten met een eigen identiteit.


Hoe we werken

1. Het begint met uw ideeU benadert ons productontwikkelingsbureau omdat u een idee heeft voor een nieuw product of een innovatie. Allereerst maken we kennis om te kijken of voor U iets kunnen betekenen

2. Van idee naar concepten
We praten samen over uw idee, we verzamelen informatie en doen onderzoek. Dit is een belangrijke fase tijdens het productontwikkelproces. Nadat we genoeg informatie hebben worden de eerste ideeën gevisualiseerd in 3D en uitgewerkt naar concepten


3. Van concept naar engineering prototyping en testing


 

 


De concepten worden geëvalueerd. De beste ideeën blijven over en worden verwerkt in een nieuw productontwerp. Het productontwerp wordt uitgewerkt in een 3D-modelleringsprogramma (Solidworks). 
Alle details over het product worden meegenomen in deze fase. Bijvoorbeeld vormgeving, de materiaalkeuze en de kleur, maar ook technische dingen zoals sterkteberekeningen en productietechniek. 

 

Wanneer het productontwerp helemaal klaar is wordt er altijd een eerste prototype gemaakt om het product te bekijken en te testen. Het is ook mogelijk om realistische 3d-visualisaties te genereren.

 Wij beschikken over een eigen prototype werkplaats waarin we  technische en vormmodellen maken en kleine product series

 


4. Productie

Wanneer het technische productontwerp klaar is, kan het product geproduceerd worden. Wij hebben jarenlange ervaring met productontwikkeling, productieprocessen en materialen. Wij hebben een groot netwerk producenten en leveranciers in zowel Europa als Azië. Waar u uw product ook laat maken, wij bewaken de kwaliteit met kwaliteitscontroles. Uiteraard heeft u rechtstreeks contact met de bedrijven in ons netwerk.

 

 


Kennis maken?

Laten we samenwerken. Bel ons of stuur ons een mailtje om uw project of vragen te bespreken

Contact:

Email: eric@tenca.nl

Tel: +31 61 441 2406